Beeld: Warner Bros. Pictures

Van alle tips die je deze week krijgt, is dit de beste: kijk naar de tweede teaser trailer van Barbie. Dat maakt je leven leuk. Kom op, toe maar, kíjk. Het is 1 minuut en 44 seconden van je tijd en het is Ryan Gosling op z’n best. En het is ook Margot Robbie, Barbie Land, een heleboel Kens en een heleboel Barbies.

Wie pretparque een beetje volgt, weet dat ik me verheug op Barbie de film. Eerder schreef ik al over de eerste trailer van Barbie en ik bestempelde dit jaar als Het Jaar van Barbiecore. De reden van mijn voorpret is simpel: de fantasiewereld die ik van mijn derde tot mijn twaalfde schiep, komt eindelijk tot leven. En dan ook nog eens in de vorm van een hartje! En reken maar van yes dat ik daarmee bedoel dat de landsgrenzen van Barbie Land de vorm van een hart hebben.

Barbie Land

In dat land ligt een oneindig roze strand met fijn roze zand. Mijn gok is dat het hier gaat om zand dat niet te heet is en je voeten wegfikt én dat niet blijft plakken onder je voet. Op dat roze strand staan roze ligbedjes met roze parasols. Er zijn er nog genoeg vrij, er is plek voor iedereen. Beeld je dit strand in als een mix van Positano en Miami.

Iedereen is vrolijk én iedereen draagt pastelkleurige cruise kleding. Chique en comfy, wat je makkelijk kunt dragen naar een White Lotus-resort. Verder is er in Barbie Land een ijskraam, een disco, zelfs een kapsalon die Perfect Hair heet. Er is een tuin met een zwembad mét spiraal glijbaan. En die glijbaan is roze. Alle Barbies zijn slim, grappig of lenig. Kortom, in Barbie Land is het LEUK.

barbie rollerblades

Ken gaat nergens heen zonder zijn roller blades. Beeld: Warner Bros.

En zoals ik al schreef: Ryan Gosling is in opperbeste staat. Niet al te snugger, slecht in flirten, nog slechter in dirty talk. Precies het beeld dat ik al mijn hele leven van Ken (en ieder andere man) heb. Dat brengt ons bij de nieuwe filmposter waar we lezen: She’s everything. He’s just Ken. Dat klinkt alsof het in de lijn van mijn verwachting ligt.

Wat is het plot?

Laat een ding duidelijk zijn: al heeft deze film geen plot, dan nog is ‘ie fantastisch. Ok? Op IMDB.com lezen we: “To live in Barbie Land is to be a perfect being in a perfect place. Unless you have a full-on existential crisis. Or you’re a Ken.”

Aha! Er is een perfecte wereld waarin iedereen perfect is, behalve als je je in een existentiële crisis bevindt. Of als je Ken bent. Op Letterboxd lezen we een iets specifieker plot: “After being expelled from Barbie Land for being less-than-perfect doll, Barbie sets off for the human world to find true happiness.”

Aha aha! Barbie verlaat Barbie Land en treedt naar de echte wereld – een echte wereld die toevallig lijkt op een hele goede musical waar men gezellig samen op de maat zingt en danst.

Wie doet ermee?

Nog een reden waarom je de tweede teaser trailer van Barbie wil kijken: naast Margot Robbie en Ryan Gosling doen er een paar (onverwachte) leukerds mee. Zo is er America Ferrera en dat is niemand minder dan Betty uit Ugly Betty. Ze speelde trouwens ook in The Sisterhood of the Traveling Pants, een film die voor mij onlosmakelijk is verbonden aan mijn Barbie-periode.

Maar Ferrera is nog niet eens de beste surprise act. Nee nee, denk even aan Sex Education. Die fantastische serie over Maeve, Eric en Adam. Je raadt het niet: zij zitten er alledrie in. Emma Mackey, Ncuti Gatwa en Connor Swindells! Ook zien we Dua Lipa en Will Ferrell voorbij komen. En nog iemand uit Bridgerton: Nicola Coughlan! Nou nou nou, dat zijn niet de minste namen!

barbie connor swindells

Overigens heeft Warner Bros. dat wel leuk aangepakt: vlak voor de de release van de tweede Barbie trailer publiceerde Warner Bros. een reeks nieuwe filmposters op Twitter. Iedere personage heeft een eigen poster, met zijn eigen unique selling point. Hieronder zie je alle Barbies op een rij (ja, Margot Robbie is niet de enige barbie in de film):

Barbies, Kens, friends and humans

Ritu Arya (heeft, volgens de filmposter, een Pulitzer in de kast staan).
Ana Cruz Kayne (Supreme Court Justice)
Dua Lipa (zeemeermin)
Kate McKinnon (doet overal waar ze kan de split)
Emma Mackey (Maeve! Heeft een Nobelprijs in natuurkunde)
Hari Nef (dokter)
Sharon Rooney (advocaat)
Alexandra Shipp (gevierd schrijfster)
Nicola Coughlan (diplomaat_
Issa Rae (president)
Margot Robbie (de hoofd-Barbie. Zij is volgens haar filmposter “everything”. Well dûh!)

Er zijn dus ook meerdere Kens:

Ryan Gosling
Simu Liu
Scott Evans
Kingsley Ben-Adir
Ncuti Gatwa

En Barbie en Ken hebben vrienden (wat een beetje gek is, want toen ik met mijn Barbie speelde, had ze vooral vijanden):

Emerald Fennell (Midge, de beste vriendin van Barbie)
Michael Cera (Allen, de beste vriend van Ken)

Aangezien Barbie naar de echte mensen wereld vertrekt, zijn er ook mensen die echte mensen spelen:

Connor Swindells (stagiair)
Jamie Demetriou (draagt een pak)
America Ferrera (een mens)
Ariana Greenblatt (ook een mens)
Will Ferrell (wordt op de poster “mother” genoemd én draagt een pak. Puur speculatief zou hij wel eens de CEO van Mattel kunnen zijn).
Helen Mirren (verteller)

Wanneer kunnen de Barbie zien?

Zoals dat gaat met trailers is het uiteraard nog even wachten op de release datum, want de film verschijnt pas op 21 juli 2023 in de bioscoop. Nog een gokje: ik denk dat er ook nog wel een derde en een vierde trailer komt. Príma.