Beeld: Warner Bros. Pictures

Op dit moment draait alles om kerstfilms – en dat is maar goed ook, hè, Justin Hartley -, maar na de kerstfilms is er Emily in Paris en daarna, dáárna, vallen we in een zwart gat. Maar niet heus! Want we kunnen ons gaan verheugen op Barbie, de film over Barbie. En die voorpret mag tussen de kerstfilms door alvast beginnen, want de trailer van Barbie is hier.

De trailer van Barbie

De release van de Barbie-trailer lijkt uitzonderlijk goed getimed. Net wanneer je denkt dat Justin Hartley opstaat als de nieuwe Ryan Gosling (als je niet weet waar ik het over heb: kijk The Noel Diary) verschijnt daar de trailer van Barbie, waarin Ryan Gosling schittert als Ken naast Margot Robbie als Barbie.

“Barbie lives in Barbie Land and then a story happens”

Foto’s over Robbie en Gosling als Barbie en Ken gingen al eerder viral, wat wil je ook, het gaat hier om een real life verfilming van het leven van de beroemdste pop ter wereld. En nu is er dus een eerste trailer. Ofwel: een eerste blik op het life in plastic, over een Barbie in a Barbie world (it’s fantastic). 

Wie kijkt naar de trailer, kan denken aan de ‘dawn of man’-scène uit A Space Odyssey, de film van Stanley Kubrick uit 2001. Daarop heeft Greta Gerwig, de regisseur van Barbie, de openingsscène absoluut op geïnspireerd, alleen heeft ze de apen vervangen door jonge meisjes die met poppen spelen.

barbie trailer film

Dat verschijnt Robbie ten tonele, gekleed in de iconische, historische, originele look waarin de eerste Barbie in 1959 op de wereld verscheen: een zwart-wit gestreept badpak, een witte zonnebril met cat eye montuur en een gekrulde pony.

Bioscoop datum

Zoals dat gaat met trailers is het uiteraard nog even wachten op de release datum, want de film verschijnt pas op 21 juli 2023 in de bioscoop. Ach ja, de voorpret is in ieder geval begonnen.

Bekijk de trailer van Barbie hieronder. 

Tot die tijd kun je je ook zoet houden met een zevental dames die zich Barbie wanen: the Real Housewives of Amsterdam. We namen hun interieur onder de loep en wat blijkt? Hun potjes en vazen zeggen veel over hun karakter. Alles over het interieur van #RHOAMS lees je hier.