Beeld: @PerezHilton via Twitter

Perez Hilton, ’s werelds bekendste roddeljournalist en de juice queen avant la lettre, post op Twitter een foto van de Nederlandse koninklijke familie en vraagt aan zijn volgers wie het zijn. Wrong answers only!, zo luidt de instructie. Dat vraagt om grappige reacties. Zeker als je je bedenkt dat het gros van Perez’ volgers niet verder komt dan Kris Jenner als hen gevraagd wordt naar someone royal. 

Estelle Cruijff

Ooit werkte ik op de redactie van een chique modeblad en daar hoorde ik de hoofdredactrice eens haar beklag doen over het geföhnde kapsel van prinses Amalia. “Ze lijkt net Estelle Cruijff,” constateerde ze. Waarmee ze eigenlijk meer kennis gaf over haar mening over La Cruijff dan over de prinses.

Kijkend naar het perfect gecoiffeerde kapsel van ons Amaal snap ik wat de hoofdredactrice bedoelde. Dit is geen conservatie coupe, maar een glamoureuze haardos. En dat voor een prinses, wat zeg ik, een toekomstig koningin!

Van de andere kant, waar Amerikaanse ‘royals’ uitpakken met pruiken, fillers, latex en less is more (looking at you, Kim Kardashian), dragen Máxima en haar dochters een gewone, simpele lange jurk. Ik snap dus helemaal dat als je niet weet wie Wim-Lex, Máxima en de prinsessen zijn, dat het niet in je opkomt dat het hier gaat om de koning, koningin en troonopvolgers van Nederland.

Familiekiekje

Dat brengt me bij de reacties Perez’ vraag op Twitter. Op het familiekiekje staan koning Willem-Alexander, koningin Máxima, prinses Ariane, prinses Alexia, prinses Amalia en prinses Beatrix. Maar de meeste volgers van Perez Hilton hebben geen idee (‘I don’t even know the right answer!’). Dan zijn er nog de volgers die tevens geen idee hebben, maar meedoen met raden. En er zijn volgers die wel een idee hebben maar een verkeerd antwoord geven. Oh, en er zijn natuurlijk altijd nog de volgers die het antwoord weten en het antwoord geven. Zij behoren tot de groep mensen die ik in de kroeg ontwijk.

Een greep uit de leukste reacties:

Lees ook

En over ‘Amerikaanse royals’ gesproken: 2023 is het jaar van Barbie! Niet alleen dankzij de gelijknamige film die uitkomt in juli van dit jaar, maar ook vanwege barbiecore.