Sstel nou hè, Mattel vraagt je om een Barbie te ontwerpen, wat zou je voorstellen? Wij doen alvast een poging. Ontmoet onze realistische Barbies die zwichten onder stress en hun leven haten.

Een Nobelprijs-winnaar, een rechter, een advocaat, een president, een diplomaat, een Pulitzer-winnaar én een zeemeermin. De Barbies uit Barbie the Movie hebben stuk voor stuk een droomcarrière. Inspirerend, jawel, maar realistisch? Hoeveel vriendinnen met een Pulitzer op zak heb jij?

Barbies die het leven haten

Wat misschien nog erger is: geen enkele Barbie lijkt last te hebben van werkdruk, stress, faalangst of prestatiedrang. Is er dan geen een Barbie met negatieve gevoelens? Oh jawel! Die hebben wij gemaakt. Ontmoet Dagvloggie Barbie, Digital Nomad Barbie, Content Creator Barbie, Reality Ster Barbie en Herfstmeisje Barbie. Stuk voor stuk Barbies die hun leven met vlagen haten. Mattel, let je op?

Dagvloggie Barbie

barbie pretparque dagvloggie

Dagvloggie-Barbie maakt iedere dag een dagvloggie, een vloggie van haar dag. Dat begon laagdrempelig. In plaats van twintig minuten vol lullen op YouTube hoeft ze nu maar een voice-over van twee minuten te editten over willekeurig geschoten, rommelige beelden. En juist daar krijgt ze stress van: de dagvloggies zijn te kort, het gaat te snel, ze kan haar ei niet kwijt. Hoe moet ze haar ontbijt, lunch, diner maaltijden, haar ochtend- en avond-outfit laten zien terwijl ze ook nog haar make-up, geurstokjes en een unboxing in beeld wil brengen… in amper twee minuten?!

Digital nomad Barbie

digital nomad barbie

Het leek haar zo leuk: remote werken als digital nomad. Maar al ergens in Portugal kwam ze erachter dat ook al verlaat ze huis en haard, ze neemt nog altijd zichzelf en haar smartphone mee op reis. Dus het was janken bij de bagageband. Door slechte wifi in haar airbnb loopt ze nu onwíjs achter op haar deadlines en het volgende hostel heeft geen co-working space. Paniek in Porto!

Content creator Barbie

barbies leven haten

Nadat ze de boot als influencer had gemist, besloot deze Barbie om content creator voor merken, brands en labels te worden. Dat valt haar zwaar. De meeste klanten willen “gewoon graag zoals HEMA of Heineken” zijn, maar betalen een lokale-bakker-budget. Ook rekende ze een fabrikant in schoonmaakmiddelen niet tot haar ideale klant, maar nu staat ze toch op een toilet een filmpje te maken. Shit, viel daar de powerbank in de plee?

Reality ster Barbie

pretparque barbie reality ster

Toen deze Barbie werd gevraagd om mee te doen aan de Real Housewives of Amsterdam kon ze haar geluk niet op. Eindelijk zou ze worden gezien voor wie ze echt is: een dame van succes, stijl en klasse. Dat pakte anders uit. Van links en rechts werd ze voorbijgestreefd door de andere housewives; dikkere lipfillers, grotere huizen en duurdere auto’s. Sommige van deze vrouwen bezitten daadwerkelijk een huis op Ibiza, zij niet.

Ik hou van herfst Barbie

barbies leven haten

Je hebt van die meiden die hun hele identiteit ophangen aan het feit dat de herfst hun favoriete seizoen is. Zij zijn het die op zomerse dagen posten dat ze zoveel zin hebben in kaarslicht met regen. “Nog 50 dagen te gaan,” tellen ze af tot 🍂fall season🍂. Tijdens warme dagen gaat hun zomerdepressie van de regen in de drup en nu het al twee weken herfstachtig weer is, slaat de angst toe: wat als het nou in de herfst opeens zomer is?