Beeld: Mark Engelen via Videoland/RTL

Ja dag hallo, Nederland krijgt zijn eigen versie van The Real Housewives. En dat is leuk nieuws, want niets zo leuk als naar de luchtledige luxeproblemen van luxepoezen kijken. Op 24 november is de eerste aflevering van The Real Housewives of Amsterdam te zien op Videoland. Maar wie is wie in de serie?

Wie zijn the Real Housewives of Amsterdam?

Cherry-Ann Person

Heeft op het moment van schrijven (1 september 2022) 3.621 volgers op Instagram. Aan de slechts 41 berichten te zien, lijkt het erop dat ze haar feed heeft schoongeveegd, zodat alleen de mooiste foto’s – goed genoeg voor #RHOAMS – nog te zien zijn. We zien een bolle buik – Cherry-Ann is via ivf zwanger geworden -, hondje Gaïa in een reistas van Louis Vuitton en we zien Cherry-Ann meerdere malen voor een helikopter staan #jetset. Wie we ook voorbij zien komen: Ronald Kahn, de grote man achter Coolcat en tevens partner van Cherry-Ann. Is hij de reden van Cherry-Ann’s deelname aan The Real Housewives of Amsterdam? Nou, nee. Cherry-Ann is juriste en investeerder in het vastgoed en zelf goed voor zo’n 3 miljoen.

Sappigste juice: Cherry-Ann en Ronald schelen 35 jaar, daarover vertelt Cherry-Ann hier meer. Én: Ronald Kahn is tevens de ex van Sylvana Simons.

Djamila Celina

Djamila Celina is de housewive met het onmiskenbare roze haar. Ze is zangeres en dj, maar ze is vooral groot op TikTok. Daar heeft ze meer dan 600.000 volgers (op Instagram heeft ze er ‘maar’ 155.000) en meer dan 3 miljoen likes. Als we Djamila Celina’s (is het één naam of twee, not sure) feed mogen geloven, is ze ‘world sexiest dj’ en ‘miss europe’. Een ding maakt haar feed in ieder geval duidelijk: Djamila is authentiek. We verwachten een grote dosis realness van haar. Wat haar liefdesleven betreft: ze is op Mallorca in het huwelijksbootje gestapt met Johannes. Over hem kunnen we niet heel veel vinden…

Sappigste juice: Djamila Celina lijkt dol op reality tv, want ze heeft eerder meegedaan aan Queens Of The Jungle, Jouw Vrouw Mijn Vrouw en Steenrijk Straatarm.

Susanna Klibansky

Als er iemand van dit rijtje koude kak is (in de meest positieve zin), dan is het Susanna Klibansky wel. Geen business in mode of entertainment voor haar, maar kunst, kunst en nog eens kunst. Susanna is opgegroeid in Laren, woont nu in Bussum en is getrouwd met Louis Klibansky, de broer van Joseph Klibansky. Joseph is internationaal doorgebroken als kunstenaar en laat zichzelf graag vergelijken met Jeff Koons en Damien Hirst – wat zeg maar genoeg zegt over de bescheidenheid van de familie Klibansky. En die familie, daar draait het om bij de Klibansky’s. Susanna, Louis en de ouders van Louis en Joseph werken allemaal mee aan het succes van Joseph Klibansky. Ze profileren zich graag als familiebedrijf.

Sappigste juice: ze zou het ooit voor haar schoonbroertje Joseph hebben opgenomen tegenover Queen of Jetlags. Ook interessant: Susanna post meer over haar schoonfamilie dan over haar eigen familie. Dat triggert onze nieuwsgierigheid: heeft ze dat piekfijne gevoel voor mode van huis uit heeft meegekregen of is het all her? Haar outfits zijn stuk voor stuk een dikke tien.

Hella Huizinga

Als je je afvraagt waar je moet zijn voor een overdaad aan pastelkleurige ballonnen in de vorm van een regenboog: Hella Huizinga is je vrouw. Zij is, zeker binnen de Amsterdamse grachtengordel, ’s lands bekendste party-, event- en weddingplanner. Huwelijken onder de 200.000 euro? Niet interessant genoeg voor Hella, dat stadium is ze voorbij. Wat haar privéleven betreft: Hella heeft al elf jaar een vriend die ze aardig uit de schijnwerpers houdt. En ze is de beste vriendin van Maria Tailor, die ook meedoet aan The Real Housewives of Amsterdam. Hella heeft 44.700 volgers op Instagram.

Sappigste juice: Hella organiseerde de bruiloft van Queen of Jetlags en de babyshower van Negin Mirsalehi, maar zou ook het huwelijk van Lil Kleine en Jaimie Vaes doen. Die gaat niet door voor *obvious reasons*.

Maria Tailor

Hoe gezellig: samen met je beste vriendin meedoen aan een reality show. Het ding is alleen: dat deed Maria Tailor al eens, samen met Josh V en Tamara Elbaz in Modemeisjes met een missie. Dat liep niet heel goed af, Maria Tailor spreekt beide vrouwen niet meer. Doet er ook niet toe, want dankzij haar positieve instelling en eerlijke openheid op Instagram, heeft Maria door de jaren heen een flinke schare aan fans verzameld. Met haar 94.000 fans op Instagram deelt ze veel over de opvoeding van haar twee kinderen, haar ondernemerschap en haar (vecht-)scheiding met Jeroen van den Berg.

Sappigste juice: haar gelijknamige kledingmerk was failliet, maar heeft afgelopen jaar een doorstart gemaakt.

Kimmylien Nguyen

Wie in Amsterdam wel eens op zoek is geweest naar een nagelsalon, moet de business van Kimmylien zijn tegengekomen. Zij is de ondernemer achter Universal Nails, waarvan we inmiddels zeven filialen tellen. En daar blijft het niet bij. Kimmylien zit ook achter de food and beverage concepten Miss Hot Pot en Miss Bubble. Ze is samen met Waiki Man Mellado Valdes, met wie ze vijf kinderen heeft. Kimmylien is het type dat een groot gezin en een groot bedrijf runt alsof het niks is, zo doet ze haar bijna 8.000 volgers op Instagram graag geloven. Oh, en haar kapsel zit ook nog eens altijd goed.

Sappigste juice: haar ouders zijn als vluchtelingen naar Nederland gekomen. Daarover zei ze in 2016: ‘Van huis uit heb ik daarom meegekregen dat je er in een kansrijk land als Nederland wel iets van moet maken.’ Doet ze goed!

Sheila Bergeik

Voor een simpel provinciaaltje als ik is Sheila Bergeik de grote onbekende. Ze is getrouwd met plastisch chirurgisch  ondernemer Erwin Kettman, die onder meer privékliniek Laser Surgery in Haarlem runt. Sheila en Erwin runnen samen Cupping Aesthetics, de ‘wereldwijde nummer #1 in cupping’. Wat is cupping? Een cup waarmee je je huid vacuüm trekt, zodat je cellulitis verdwijnt.

Sappigste juice: de leeftijden van alle housewives zijn lastig te achterhalen, maar wat Sheila betreft tasten we helemaal in het duister.