Lachen, huilen en huilen van het lachen. Met deze drie streamtips van deze week kan het allemaal. Dat weten we, want we hebben alvast een voorproefje genomen. Deze week tippen we You People en Pamela, a love story op Netflix en The Last of Us op HBO Max.

You People op Netflix

Het was zondagavond, Wie is de Mol en Ik vertrek waren achter de rug, op een nieuwe aflevering van The Last of Us (waarover later meer) was het nog even wachten. Het bracht ons bij een impulsieve daad, want we klikten zomaar, zonder uitvoerig debat, een nieuwe film van Jonah Hill aan; You People. 

Mogelijk lag het aan het moment van de zondagavond. Wellicht lag het aan de week die achter ons lag. Of misschien lag het juist aan de week die voor ons ligt. In ieder geval: we hebben hardop gelachen bij deze twee uur durende ‘romantische komedie’. Al voeren romantische cliché’s niet de boventoon in deze komedie van Kenya Barris. Veel meer gaat het over het gemengde huwelijk van Ezra (Jonah Hill) en Amira (Lauren London).

you people

Jonah Hill als Ezra en Lauren London als Amira in ‘You People’. bron: Netflix

Hij is van Joodse komaf, zij de dochter van trotse Afro-Amerikaanse ouders. Voor Ezra’s moeder is Amira een anti-racisme trophy, kijk ons eens inclusief zijn. Terwijl Amira’s vader niets moet weten van zijn hipster schoonzoon in spé. Dat botst, dat wringt, dat schuurt en het maakt van You People een ‘ongemakskomedie’. Omdat iedereen met ouders weet hoe ouders kunnen zijn: schaamteloos en gênant, al helemaal als het om interraciale vooroordelen gaat. You People is nukkig en dwars, en met vlagen hilarisch. En het speelt zich af tegen een décor van hipster heaven Los Angeles, dat is doorspekt van gentrificatie-satire. Op IMDB heeft You People slechts een 5.8. Wat ik zeg, het was een goede film voor een slechte zondagavond.

Pamela, a love story op Netflix

Na 23 zwijgzame jaren nam Monica Lewinsky de controle over haar eigen narratief. Er ging een dikke streep door de Lewinsky-affaire en in The Clinton Affair maakte ze korte metten met de jarenlange slutshaming waarmee ze dankzij Bill Clinton moest dealen.

Dat voorbeeld volgde Paris Hilton twee jaar later. In haar documentaire This is Paris deelde ze voor het eerst haar eigen verhaal over haar leven als hotelerfgename en socialite, in haar eigen woorden.

pamela a love story

Archiefbeeld van Pamela Anderson, bron: Netflix

Nu, opnieuw twee jaar later, is daar de documentaire van Pamela Anderson: Pamela, a love story. Haar drijfveer is hetzelfde als die van Monica Lewinsky en Paris Hilton: ze wil controle over haar eigen verhaal. Met nooit eerder vertoonde beelden blikt Pamela Anderson terug op haar doorbraak als model en actrice en haar levenslange zoektocht naar liefde, wat leidde tot haar veelbesproken en vaak turbulente romances.

The Last of Us op HBO Max

Het kan je niet ontgaan zijn dat HBO Max een groot deel van het jaarlijkse marketingpotje heeft uitgegeven aan The Last of Us. Op abri’s, op YouTube, zelfs in de krant is er geadverteerd met deze nieuwe serie. Het unique selling point: deze serie is geïnspireerd op een videogame uit 2013, waarbij een wereldwijde pandemie de beschaving vernietigt. Tot overmaat van ramp moet een getraumatiseerde, geharde survivor (Pedro Pascal) een 14-jarig meisje (Bella Ramsey) onder zijn hoede nemen. Is zij de laatste hoop voor de mensheid?

the last of us

Wachten op onheil in ‘The Last of Us’, bron: HBO Max

Hem ken je als Javier Peña uit Narcos, haar ken je als Lyanna Mormont uit Game of Thrones. Nu zijn ze een dynamisch duo van uitersten. Zij jong, hij oud. Hij bitter, zij ongeschonden. Zij blakend, hij boos. Alleen samen redden ze het in de dystopische samenleving, waarbij het décor van een verlaten stad doet denken aan I Am Legend. De vlucht uit de quarantaine zone, op zoek naar een beter leven doet denken aan The Rain. Een leven na een pandemie? Daar herkennen we ons allemaal in, blijkt ook uit de 9.3 (!) die The Last of Us scoort op IMDB. Aflevering een en twee zijn inmiddels beschikbaar, aflevering drie is vanaf vandaag te zien.

Spreekt niets van bovenstaande items je aan? Dan kun je altijd nog terugvallen op het nieuwe seizoen van Love Island UKnu te zien op Videoland. Voor als je het écht even niet meer weet.