Beeld: ITV

Er is maar één reality show die leuker is in het Brits dan in het Nederlands en dat is Love Island UK. Een nieuw seizoen gaat op maandag 16 januari van start bij onze overzeese buren en dan is natuurlijk de grote vraag: op welke datum kunnen we Love Island UK 2023 seizoen 9 zien op Videoland in Nederland?

In dit artikel lees je:

  • de startdatum van Love Island UK 2023
  • de eerste twist van Love Island UK seizoen 9

Love Island UK seizoen 9

Zet daarom in de agenda: vanaf vrijdag 3 februari is het negende seizoen van Love Island UK elke dag te zien bij Videoland. De acht eerdere seizoenen zijn al te bingen bij Videoland (iets wat je als fan van de show al weet).

Wat maakt de Britse versie toch zo leuk? Voor mij zit ‘m dat in het feit dat de bombshells net iets volwassener overkomen dan de broekies die meedoen aan de Nederlandse versie. Ik steek hierbij alvast de hand in eigen boezem: ja, ik ben te oud voor dit soort programma’s. Toch durven de Britse islanders meer en spreken zich sneller uit. De Nederlandse deelnemers zijn vaak voorzichtig, schijnheilig en preuts. Te veel bezig met hun imago, waar de Britse bombshells meer lak aan lijken te hebben. Bij de Nederlandse is het overduidelijk dat de deelnemers meedoen voor de faam en volgers. Die Britten doen dat net zo goed, maar daar valt het stukken minder bij op vanwege de “taalbarrière.”

De eerste twist is al bekend

Toch is ook de Britse versie van Love Island steeds braver aan het worden. Alles wat er voorheen tussen de lakens gebeurde, gebeurt niet meer. Of gebeurt wel nog, maar wordt niet meer in beeld gebracht. In het achtste seizoen moest zelfs Love Island-vedette Adam Collard ingevlogen worden om de boel op te spicen. Iets wat ook maar half lukte, aangezien er na zijn aankomst en het afscheid van Finn niets spannends meer gebeurde.

Het zorgt ervoor dat de makers van Love Island al vóórdat het programma is begonnen met een twist komen. Vanaf afgelopen vrijdag kunnen kijkers via de app stemmen welke bombshell als eerste in de villa mag komen. En vooral dus wie niet. Hierdoor zijn de potentiële islanders al voordat het programma is begonnen, bekend gemaakt. De keuze gaat tussen de 25-jarige Ellie en de 23-jarige Tom. Man versus vrouw dus.

Op 3 februari zullen we weten wie van hen de meeste stemmen heeft gekregen. Ga jij kijken?

Het moge duidelijk zijn: bij pretparque.com houden we van reality tv. Je leest hier onze eerste recap van Echte Meisjes in de Jungle.