De enige echte Spice Girls hebben een gloednieuwe video op YouTube gedropt. En nog leuker: ze komen met een nieuw album, dat op 4 november uitkomt. Wat zeg maar perfectst voor Sinterklaas en Kerstmis is.

Spiceworld domination

25 jaar geleden brachten Emma, Victoria, Melanie C, Melanie B en Geri hun tweede album uit. Na het daverende succes van Spice in 1996 met Wannabe en Who Do You Think You Are pakten de meiden snel door en kwamen ze een jaar later met Spiceworld. 

Met Spice Up Your Life en Stop was dit album een nog groter succes dan het eerste album. Bijna 14 miljoen exemplaren vlogen over de toonbank. Nu, 25 jaar na die release, komen de Spice Girls met een speciale jubileumversie van Spiceworld. 

Deze jubileumversie bevat de originele tracklist, een paar bonustracks en en enkele niet eerder uitgebrachte opnames uit het archief van de groep, gecureerd door de Spice Girls zelf.

‘Zo’n leuke tijd’

“Het Spiceworld-tijdperk was zo’n leuke tijd voor ons. We hadden net een nummer één album met Spice, we reisden de hele wereld over en ontmoetten onze geweldige fans, we brachten ons tweede album uit EN we hadden onze eigen film! Wie had het gedacht? Het is gek om te bedenken dat er 25 jaar zijn verstreken, ” laat de meidengroep via een statement weten.

Spiceworld 25

Op het nieuwe album staan live opnames van hun wereldtournee in 1998, een vijftien minuten durende party megamix en een nieuwe remix van Viva Forever. Ook staat het nummer Step To Me erop, dat niet eerder uit is gebracht als single en door fans verkozen is tot favoriet. Om de nieuwe uitgave van het nummer te vieren, is er een speciale video gemaakt met songteksten en archief beelden. Spiceworld 25 komt uit op 4 november en is nu alvast te pre-orderen. Je kunt kiezen uit een digitale deluxe editie, een dubbel cd met boek, een 2lp editie en vinyl. Ik neem genoegen met de cd, maar een t-shirt mag ook hoor.