Beeld: Videoland/RTL

Kamp Noord, Kamp Zuid, Afvallerseiland, Tweedekanseiland. Allemaal zijn ze opgedoekt. Dit was de week van de samensmelting en de kandidaten hebben flink van eilandjes gehopt. Wie ooit bij welk kamp hoorde, geen idee, er is geen touw meer aan vast te knopen. Wat we wel weten: er bestaan nu nog slechts twee eilanden: Kamp Rrrr, volgens René, of gewoon Kamp Trata en Kamp Vela Luka. Oh nee, drie, haha, want er is ook nog een Winnaarseiland. Afijn, het is dag 18 met 18 kandidaten. Daar draait het om.

kamp rrr

René met de vlag van ‘Kamp Rrr’.

En wie waar vandaan komt, er is dus geen touw aan vast te knopen en dat brengt me bij het thema van deze week, namelijk touwen en knopen. En stokken, maar daarover later meer. Het begon met de immuniteitsproef op Kamp Rrrr of gewoon Kamp Trata. Daar werden Defano, René en Britte compleet verrast door de komst van Loek, Wietze, Loiza, Yasmine en Anouk. Met z’n achten moesten ze tegen elkaar strijden tijdens de eerste individuele immuniteitsproef. Oh, maak daar maar zeven van, want Loiza zat al de hele dag met een knoop in haar maag en moest om mysterieuze medische redenen afhaken. Tijd voor uitgebreid afscheid was er niet, voor de overige zeven was het tijd voor de proef: vastgeknoopt aan een touw moesten ze een hindernissenbaan afleggen die eindigde met de beruchte ‘Robinson knoop’.

pretpeditie robinson

Defano helemaal blij met de komst van de nieuwe eilandbewoners.

Ongemakkelijk.

Heel ongemakkelijk.

Ongemakkelijkst.

Afscheid nemen bestaat wél.

De oorbel van Nicolette aan het zoeken.

Vingertje.

Al snel bleken Wietze en Britte hier de touwtjes in handen te hebben, want zij arriveerden als eerste bij de finish. Britte versloeg Wietze en ging bijna van haar stokje toen ze hoorde dat ze gewonnen had. Britte had namelijk niet door dat Wietze nog bezig was met de proef, terwijl hij overduidelijk in de knoop met zijn knoop zat. En terwijl de een na de andere kandidaat aftikte op de houten knop, ging ook Defano bijna van zijn stokkie. Hij had last van zijn ribben, kwam niet verder in de proef en niemand nam hem mee op sleeptouw. Ook dat is Expeditie Robinson.

Vreugde.

Minder vreugde.

René op missie.

De missie.

Missie mislukt.

Britte won de proef en mocht Jan en Yuki achterna naar Winnaarseiland.

Jezus.

Lekker knuffelen.

Britte zet het puntje op de i.

Jan méga blij met het puntje.

Op het andere eiland, Kamp Vela Luka, werden Dyantha, Sandra, Sylvana en Robbert verrast door Jayjay, Rob Geus, Sterrin, Annemiek en Do. Ook zij moesten tegen elkaar strijden in een individuele proef. De opdracht: maak met een paar stokken en wat touw een hengel en vis daarmee een ring omhoog. Hier wil ik het vooral even over, je raadt het al, Rob Geus hebben. Hoewel het deze man totaal ontbreekt aan inzicht, tact en strategie, loopt hij met ferme passen als eerste met zijn hengel naar het doel. Hij vist naast het net, wat niet heel gek is want zijn hengel is zo krom als een kromme hengel gemaakt door Rob Geus. Het mag gezegd worden: het doorzettingsvermogen van deze man is bewonderenswaardig. Hij verliest de proef van alle overige deelnemers, Do wint en uiteindelijk valt Dyantha af. Zij heeft de groep gevraagd om op haar te stemmen.

Alle gekheid in een stokje.

Echt nét niet.

Hoe het ook kan.

Dit waren alweer aflevering 19 en 20 van Expeditie Robinson. Wie gaat er deze week uit? Ik denk Yasmine, vanwege dat vingertje. Tot volgende week!