Beeld: instagram van Monica Geuze (@monicageuze)

In een verdrietige vlog, ze huilt, laat Monica Geuze weten dat ze stopt met vloggen. Ze was een van de eerste dagelijkse vloggers in Nederland, samen met Enzo Knol is ze wat mij betreft de OG van vloggend Nederland.

Jarenlang wist Monica Geuze tienduizenden, honderduizenden!, kijkers aan zich te binden. Na een tijdje werd de dagelijkse vlog een weekvlog. Minder druk voor Mo, langer kijkplezier voor ons.

Monica Geuze stopt met vloggen

Haar laatste vlog, toepasselijk getiteld End of an Era, duurt 37 minuten. Daarin legt ze uit waarom ze stopt. Ze moet teveel ballen hoog houden, is zichzelf voorbij gerend en ze voelt dat het klaar is. Mo’s dochtertje, Zara-Lizzy, is alweer vier jaar oud en dat heeft haar aan het denken gezet: wil ze wel alles uit haar privéleven blijven delen? Want delen, dat is waar ons Mo groot mee is geworden. Ze deelde hoe ze bijna stikte in de cinnamon challenge. Ze deelde hoe ze panisch zat te huilen vanwege een muis in huis. We zagen haar relatie met Lil Kleintje uitgaan. We zagen haar verliefd worden op Lars, we zagen haar zwanger worden van Lars en we zagen haar (moeder-)hart gebroken worden door Lars. En we zagen hoe ze opnieuw verliefd werd. Dit keer op Robbert en we zagen hoe Zara-Lizzy Rob aansprak met papa.

Zelfs in haar afscheidsvlog deelt Mo iets nieuwswaardig: zij en Robbert zijn uit elkaar. Met tranen in de ogen, al snikkend vraagt ze om privacy, voor haar, haar dochter en voor Robbert.

Monica, bedankt

Even later gaat ze over op de dagelijkse orde van de vlog. Ze vertelt hoe ze te weinig eet (alleen cola en een kerstkransje), hoe ze wel eet (toastjes met kaviaar) en hoe ze uiteten gaat. The usual.

Het schokkendste van de vlog moet dan nog komen. Richting het einde van Mo’s allerlaatste vlog over haar dagelijkse doenerij komt de grootste verrassing: op Oudejaarsavond ging Mo om tien voor elf naar bed. Zeventig minuten vóór middernacht. Een uur en tien minuten voor Oud & Nieuw.

Monica Geuze, de succesvolste vlogster die Nederland ooit gekend heeft, de vrouw met een vers contract bij Videoland, de it-girl met vriendschappen in de hoogste celebrity-regionen van Nederland, de selfmade woman met een piekfijne kledingsmaak én bijpassend budget, de influencer met een toppositie op iedere gastenlijst, die lag op Oudejaarsavond voor twaalven in bed. In haar eentje. En dat was oké.

Als Mo iets is, dan is het haar authentieke zelf. Altijd geweest, altijd gebleven.

Wil jij ook je authentieke zelf zijn? Ga dan op zoek naar je innerlijke Barbie en omarm de Barbie-mindset. Je leest hier alles over barbiecore