Zing jij ook zo graag ‘it’s Britney bitch’ mee? Welnu, deze tekst is all yours want Britney Spears herself heeft haar naam veranderd. Vanaf nu gaat Britney Spears door het leven als Maria River Red.

Al begin juli liet Britney Spears aan haar volgers weten dat er groot nieuws in aantocht was. Kort daarop volgde inderdaad groot nieuws: deze herfst verschijnt er een boek van Britney herself, met haar eigen interpretatie over de gebeurtenissen van afgelopen jaren.

En nu verschijnt er nog groter nieuws: Britney Spears heeft haar naam veranderd in Maria River Red.

Waarom Maria River Red?

Waarom, waarom? Waarom zijn bananen krom? We hebben het hier over Britney Spears, La Spears, die door haar vaagheid de afgelopen jaren een mythische status heeft verworven. Wat onderzoek op haar socials vertelt ons het volgende. Begin dit jaar liet Britney al weten dat ze haar naam zou veranderen in River Red. “Onderschat nooit de kracht van zuiverheid,” schreef ze erbij. “Ik kijk er dwars doorheen … het heeft vloeistof en is nat … het is speels en heeft massa!!! Ik heb mijn naam veranderd in River Red!!! Maar het vuur is waar het oplicht … om ernaar te staren en er meteen in te springen zonder enige angst !!!!’

Zo zie je, er is geen duidelijk antwoord op waarom River Red. En waarom daar nu Maria aan is voorgevoegd. Misschien heeft het te maken met een filmpje dat ze op 4 juli postte waarop ze danst op Maria Maria van Santana. We weten het niet.

Speculaties

En juist daarmee begint het grote speculeren. Een trouwe Britney-fan zag er gelijk een anagram in voor ‘I’ve remarried’, wat zou verwijzen naar haar huwelijk met Sam Asghari vorig jaar zomer.

Andere fans geloven dat het een verwijzing is naar een Britney’s nieuwe album (als dat er komt) en dat Maria River Red een alter ego is zoals Sasha Fierce van Beyoncé. Een fan licht toe: “Britney heeft vaker met alter ego’s gespeeld omdat ze meer controle wil over haar daden. Het merk Britney Spears wordt door zoveel mensen beheerst, misschien speelt dat ook mee.”

Wie weet wordt de naam verder toegelicht in The Woman in Me, haar memoires dat komend najaar verschijnt.

Als je geïnteresseerd bent in Britney Spears, vind je Lindsay Lohan misschien ook leuk. Lees hier een artikel van een tijdje geleden over de herrijzenis van LiLo.