Lindsay Lohan in ‘I Know Who Killed Me’, ‘Falling for Christmas’, ‘Confessions of a Teenage Drama Queen’, ‘Mean Girls’ en ‘Freaky Friday

Welkom bij Lohaissance, de glorietijden van Lindsay Lohan. Na haar comeback afgelopen november, is er nu nog meer vrolijk nieuws: Lindsay Lohan, LiLo voor fans als ik, is in verwachting van haar eerste kindje. Hoe brak ze door als kindactrice, hoe is het haar vergaan en hoe gaat het nu? Een tijdlijn van Lindsay Lohan’s leven.

Het losbandige leven van Lindsay Lohan

1998

Na talloze bijrolletjes in reclames breekt Lindsay Lohan, dan pas 12 jaar, door op het witte doek in de gezinsfilm The Parent Trap. In deze film speelt ze een dubbelrol, namelijk die van Hallie Parker en Annie James. Een van elkaar vervreemde tweeling die opnieuw herenigd wordt.

2000

In de jaren 00 schiet de ster van Lindsay Lohan door het dak. Ze speelt in Freaky Friday (2003), Confessions of a Teenage Drama Queen (2004) en Mean Girls (2004). Laatstgenoemde groeit uit tot ware culthit, it’s very fetch.

lindsay lohan mean girls

Lindsay Lohan in Mean Girls

2004

Jarenlang heeft LiLo een relatie met de zes jaar oudere Wilmer Valderrama. Beter bekend als Fez uit That ‘70s Show. In 2004 loopt de relatie stuk en wat doe je als succesvolle, vrijgezelle actrice in je roaring twenties?

2005

Juist. Je begeeft je in het nachtleven van de Hollywoodse heuvels. Want iedereen weet: als de zon ondergaat, komen de sterren op. Samen met Britney Spears en Paris Hilton is Lindsay Lohan de “it-girl” van het moment. Social mediumplatform Twitter komt op, de heuphoogte van een spijkerbroek daalt af en het zijn de hoogtijdagen van tabloids en magazines.

2006

Foto’s van Lohan, Spears en Hilton zijn in deze tijd goud geld waard. Voor de paparazzi zijn ze niet meer dan opgejaagd wild en dan is er dat million dollar shot: bij het verlaten van The Beverly Hilton waar de dames tot vier uur ’s ochtends hebben gefeest, kruipen De Zangeres, De Actrice en De Erfgename samen achter het stuur van de Mercedes-Benz SLR McLaren van Paris Hilton. De dag erna, op 29 november 2006, verschijnt de foto op de voorpagina van de New York Post. De kop zegt alles over de vrouwonvriendelijke tijdsgeest van toen: “BIMBO SUMMIT.”

bimbo summit

De voorpagina van de New York Post

2012

Paparazzi zorgt voor penarie, dat staat in de sterren geschreven weten we inmiddels. Terwijl Britney Spears belandt in een conservatorschap en Paris Hilton gestaag werkt aan haar strafblad, verliest LiLo zichzelf een lange periode in drank, drugs en diefstal. Ze raakt rock bottom en komt nergens meer aan de bak.

2016

In de Verenigde Staten heeft Lindsay Lohan niets meer te zoeken en dus verhuist ze via Dubai naar Mykonos. In deze periode heeft ze een relatie met de rijke Rus Egor Tarabasov en zoals zoveel rijke Russen blijkt dit geen lieverdje te zijn. Een nieuw dieptepunt, of beter: lohlight, is een filmpje op het strand in Mykonos waarop is te zien hoe Lindsay Lohan wordt mishandeld door deze Iejoor. Komt iemand haar helpen? Neen.

2018

De relatie en verloving met Iejoor Tarabasov gaat uit en LiLo stort zich op de Mykonose jetset. Ze opent een beachclub, toepasselijk genaamd Lohan Beach House. Ter promotie van die beachclub krijgt ze een reality serie op MTV, Lindsay Lohan’s Beach Club. Maar ook dit blijkt niet haar gedroomde comeback. In de serie ligt de nadruk vooral op het personeel van de beachclub, LiLo zelf is nauwelijks te zien. Denk gerust aan een slap aftreksel van Below Deck (is dat dan Beloh Deck?). Een klein hoogtepuntje is een video waarop een dansende LiLo te zien is in de dj booth van haar eigen club. Het dansje gaat viral, is trending topic en krijgt zijn eigen memes #DoTheLiLo.

2020

En dan begint langzamerhand het tij te keren. #MeToo zindert door in Hollywood, de #FreeBritney-movement groeit en Paris Hilton brengt een documentaire uit over misbruik op het internaat waar ze jarenlang zat. Hiermee is iets in gang gezet: kunnen Britney, Paris en Lindsay het narratief van hun eigen verhaal terugwinnen?

2021

Langzaam maar zeker klimt Lindsay uit haar zwarte gat. In oktober 2021 schudt ze het sterrenstof van zich af en lanceert ze de podcast The Lohdown, waarin ze intieme en openhartige gesprekken voert over haar leven. In november van dat jaar volgt er vrolijk nieuws: Lindsay is verloofd met Bader Shammas, een bankier bij Credit Suisse.

11, 12 en 13 november 2021

En dan is er die spraakmakende week in november 2021. Op 11 november stapt Paris Hilton, na jarenlang liefdesleed, in het huwelijksbootje met haar ware liefde, Carter Reum. Amper 24 uur later gebeurt er iets dat niemand had durven dromen: een rechter beëindigd het conservatorschap van Britney. Britney is free. Als klap op de vuurpijl posten Netflix en Lindsay Lohan op 13 november dat de opnames voor een nieuwe film zijn begonnen. In nog geen 72 uur is de vijftien jaar durende Bimbo Summit voorbij.

10 november 2022

10 november: Falling for Christmas, een typische kerst romcom staat op Netflix. Dat de samenwerking met Netflix goed is bevallen, blijkt uit het feit dat er al wordt gewerkt aan een tweede film.

14 maart 2023

Lindsay Lohan is zwanger! Via Instagram laat ze weten dat zij en haar man Bader Shammas een kindje verwachten. “We are blessed and excited!” 

Ook op pretparque.com

Een it-girl die de tijdsgeest iets meer met zich mee heeft, is Selena Gomez. Zij maakte een documentaire over haar leven, haar faam en haar mentale problemen. Wat hebben Taylor Swift en een gedoneerde nier daar mee te maken?