Beeld: Ricardo Gomes (@ricardogomesinst)

Nu Kanye West is gescheiden van Kim Kardashian ben ik niet meer echt geïnteresseerd in zijn liefdesleven. Waar ik wel geïnteresseerd in ben: in ieder koppel dat de iconische denim-on-denim-look van Britney Spears en Justin Timberlake uit 2001 weet te evenaren al dan niet te overtreffen. En die eer gaat sinds gisteravond naar Kanye West, sinds kort Ye, en zijn nieuwe vriendin Julia Fox.

Gisteravond gaven de twee acte de présence in de stad van de liefde: Parijs. Daar verschenen ze in een matching look van spijkerstof. Foto’s van hun aankomst gingen meteen viraal, Twitter was in rep en roer. Een matching look is namelijk pop culture at its finest. Het is een statement. Hiermee zeg je: wij zijn één. Wij zijn uniform. Doe je dat in denim dan zeg je: Brit en JT, move over, wij zijn de sterren van nu. Harder, better, faster, stronger, Ye zong het al in 2007. Die duo-looks, dat deed Kanye ook altijd met Kim Kardashian. En nu dus met Julia Fox. Daarom wil ik weten: wie is Julia Fox?

 

View this post on Instagram

 

A post shared by That Jean Shop (@thatjeanshop)

Julia Fox: a foxy lady

Welnu, voor jou en mij is Julia Fox vrij plots ten tonele verschenen. Maar in de New Yorkse artistieke kringen is ze geen onbekende. Julia Fox is wat je noemt een creatieve duizendpoot. Een muzisch manusje van alles. Als zesjarige verhuisde ze van Milaan naar New York. Met een Italiaanse moeder en Amerikaanse vader is ze zo’n kruising die het immer goed lijkt te doen in de New Yorkse kringen, kijk maar naar Lady Gaga en Snooki (haha).

Afijn, na haar high school dook Julia in de scene, zoals je die alleen hebt in New York – concrete jungle where dreams are made of. Zowel in haar doen als in haar laten is Julia uitgesproken, zeg maar gerust excentriek. In de club scene gaf ze destijds de voorkeur aan homofeesten dankzij hun “superieure muziek en mode”, zo vertelde ze in Office Magazine. Voor even was ze dominatrix, daarna ontvouwde ze zich als muze voor de lens van bekende fotografen.

Ook was ze even kunstenares en even fotograaf, waaruit twee fotoboeken voortvloeiden (in 2015 publiceerde ze Symptomatic of a Relationship Gone Sour: Heartburn/Nausea en in 2016 PTSD). Oh, en ze was even modeontwerpster van het succesvolle Franziska Fox, een knitwear lijn voor “seductive, powerful women”. Nu maakt ze een podcast, getiteld: Forbidden Fruits, die haar brutale randje nog maar eens onderstreept.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ????? ??? ☆ (@juliafox)

Van New York it-girl naar Hollywood it-girl

Toch is Julia Fox op dit moment vooral actrice. In 2019 brak ze door met haar rol in de manische thriller Uncut Gems. Voor deze rol ontving ze meerdere nominaties, waaronder voor de Gotham Awards en Toronto Film Critics Association Awards. Het betekende haar definitieve status als cult symbool. En heel leuk: jij kunt de film (met een 7.4 op IMDB) nu zien op Netflix. Maar, je verwacht het niet, Julia Fox heeft ook ervaring als regisseur. Vorig jaar schreef en produceerde ze de film Fantasy Girls, een korte film waarin de confronterende realiteit van het leven van tieners als sekswerkers in Nevada is vastgelegd.

R.I.P. Julia

Frappant detail: Julia Fox heeft haar eigen begrafenis gehouden. Heel toepasselijk getiteld: R.I.P Julia. Voor deze expositie, gecureerd door Julia’s bestie Richie Shazam (óók zo’n creatieve duizendpoot), gebruikte Fox haar eigen bloed om zijden doeken mee te illustreren. Daarover vertelde ze aan HuffPost: “Ik wilde dat de show zo authentiek en persoonlijk mogelijk zou zijn. Ik haalde het bloed eruit met een injectiespuit en gebruikte de injectiespuit om op de zijde te schilderen. Het was niet zo erg als het lijkt.”

Pete Davidson

Nog een opvallend detail: in 2019 stond Julia Fox, nu het liefje van Kanye West, samen op de cover van Paper Magazine met Pete Davidson, nu het liefje van Kim Kardashian. “Ik hou van de PAPER magazine cover van mij en Pete,” vertelde ze in haar podcast Forbidden Fruits. “Het is meta, (…) we waren al eerder met elkaar verbonden, zie je? We zijn allemaal artiesten.”

En om het brutale randje nog maar eens te onderstrepen: wijlen Anna Nicole Smith geldt als Julia’s stijlicoon. “Omdat ze onbeschaamd zichzelf is”, legt ze uit in de Amerikaanse Vogue. Dat brengt ons tevens bij het feit waarom Vogue haar uitriep tot “modern bombshell”: ook Julia is haar authentieke zelf.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ????? ??? ☆ (@juliafox)

Zoontje Valentino

Dat is haar werkende leven, in een notendop. Dan nu haar persoonlijke leven. Daar kunnen we kort over zijn: Julia Fox was tot voor kort – héél kort – getrouwd met Peter Artemiev. Zegt die naam je niets? Kan kloppen. Peter Artemiev is ‘slechts’ een piloot en leeft zijn leven graag in de luwte. Samen met Peter heeft Julia zoontje Valentino, geboren op 17 januari 2021. Juist, die is dus net één geworden. Gefeliciteerd, Valentino. Echter, volgens Julia Fox heeft Peter Valentino en haar flink laten zitten en was hij drukker met feestjes en alcohol dan met de zorg voor zijn zoon. Afgelopen december, zeg maar een maand geleden, postte ze op haar Instagram Stories:
“Have you seen this deadbeat dad?
I just don’t want my son f***ed up cuz he feels like his dad was absent or loved alcohol and partying more than him.
… This man left me with a 5-month-old and a dog and a home and ALL THE BILLS. It’s wrong!!! It’s not fair!!!”

Die zijn dus uit elkaar.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ????? ??? ☆ (@juliafox)

Ye en Ju

Dat was het leven van Julia Fox pré Ye. En ik weet het, het is veel informatie. We naderen het einde, beloofd. Maar eerst moeten we het nog even over Julia Fox tíjdens Ye hebben. De twee kennen elkaar pas sinds Oudejaarsavond, jongstleden that is. Dus in drie weken tijd, !!! even pauze voor wat uitroeptekens !!!, hebben Ye en Ju zichzelf neergezet als het nieuwste koppel van de popcultuur. En dat Kanye, sorry, ik bedoel Ye, niet bescheiden is, wisten we. Maar wat dat betreft kunnen Ye en Ju elkaar de hand schudden: zij is dat ook niet. Dat maak ik op uit haar rubriek Fox News op Interview Magazine, die ze op eigen initiatief is gestart om te kletsen over haar dates met Ye. Geen grap: ze heeft de redacteur zelf vanuit bed gebeld met het voorstel om iedere week iets te vertellen over haar afspraakjes met Ye.

Daar lezen we dat ze elkaar hebben ontmoet tijdens Oud & Nieuw in Miami. ‘He had me and my friends laughing, dancing, and smiling all night.’ Kort daarna spraken ze af in New York om een toneelstuk te bekijken. Na het toneelstuk gingen ze uiteten bij Carbone en dit is where the magic happened: tot groot genoegen van de andere gasten in het restaurant improviseerde Ye een serieuze fotoshoot met Ju als zijn nieuwe muze. Of beter: met koppelfoto’s zodat iedereen in één klap zou weten dat Ye een nieuw vriendinnetje heeft.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Donda’s ?️lace (@dondasplace)

Balenciaga-tenues

Na het etentje, aangekomen in een hotel suite die Ye had geboekt, wachtte Julia nog een tweede verrassing: de suite stond vol met kledingrekken behangen met Kanye-eske kleding. Want je snapt: Kanye kneedt en transformeert zijn liefjes graag naar zijn hand. Stel je even voor: je gaat op date met een jongen en hij hangt een hotelkamer vol met nieuwe designerkleding. Hallo, kadootje, voor jou!

Na deze date volgde al snel nog een afspraakje. Ook die moest niet in stilte aan de wereld voorbij gaan. Ander restaurant, zelfde photoshoot. Maar mét speciaal gezelschap: namelijk Madonna en Floyd Mayweather.

julia fox

Julia Fox, Kanye West, Madonna en Floloyd Mayweather. Foto door: Ricardo Gomes

Drie weken and counting, we gaan nog veel van Ye en Ju zien.

Die New Yorkse kringen, die blijven interessante mensen aantrekken. Heb je het verhaal over meesteroplichter Anna Delvey al gelezen? Zij drong de New Yorkse elite binnen en hield iedereen voor de gek.