Beeld: Prince Harry and Meghan, The Duke and Duchess of Sussex via Netflix

De tweede helft van de documentaire van Harry en Meghan lijkt flink wat bommetjes te droppen. Gaat prins William, broer ván, het ontgelden…?

Er zijn veel manieren waarop ik de hertog en hertogin van Sussex graag op onze beeldschermen zou zien verschijnen. Meghan Markle samen met Donna in een spin-off van Suits zou bijvoorbeeld leuk zijn. Die noemen we dan Mantle suits. Maar ik denk ook aan Harry in een sketch bij SNL; nog leuker. Of Harry naast Harvey in Suits? Heel leuk. Of deze dan: Harry en Meghan in een kerstfilm. Leukst!

Harry & Meghan

Maar een ✨docu series✨ van Harry en Meghan over hun kant van het verhaal over de koninklijke familie op Netflix? Matig. Ik zeg altijd maar zo: het is óf een interview bij Oprah óf een documentaire, maar niet allebei.

Toch hebben Haz & Megs voor allebei gekozen. En toegegeven, de manier waarop er over Meghan is geschreven in de Britse pers verdient absoluut de diepgang die het in de eerste drie afleveringen krijgt. En dat Meghan de beleefdheidsbuiging heeft moeten opzoeken op YouTube, evenals het Engelse volkslied? Hoogst entertaining.

De echte jus🧃 komt nog

Maar dat waren de eerste drie afleveringen. Wat hebben de volgende drie afleveringen, die donderdag 15 december op Netflix verschijnen, in petto? Als we de trailer mogen geloven, zit hier de echte jus in. Zo horen we Harry zeggen: “They were happy to lie to protect my brother. They were never willing to tell the truth to protect us.” Welke leugen? En wie is they? Welke leugen is er door wie over je broer verteld? En welke waarheid is er niet verteld…?

Eigenlijk hoop ik niet dat Haz & Megs zich gaan richten op William en Kate of andere royals. Dan had ik ze liever allen aan tafel gezien bij Het Familiediner (allerleukst!). Als ze besluiten hun pijlen toch op Harry’s broer te richten, dan hoop ik vooral dat er één vraag eindelijk eens beantwoord gaat worden: appen Harry en William met elkaar? Sturen de prinsenbroers elkaar memes, gifs, stickers en TikToks?

Die vraag houdt me sinds het Oprah-interview bezig.