Beeld: Kee&Kee

Plotsklaps live met pretparque! Ja, zo snel kan het gaan. Of nou ja, “snel”. Voor dit pretparque heb ik lang in de rij gestaan. Zonder te overdrijven: ik ben al jaren bezig met deze website. In mijn hoofd, in mijn dromen, op het web. Pretparque is zelfs al eens online geweest. Járen geleden, maar ik herinner het me nog goed: een houtje touwtje wordpress-website in pastelroze met een pastelgeel lettertype. Nog net geen Comic Sans en bovendien onleesbaar: lichtgeel op lichtroze werkt niet ;-)

En nu zijn we hier. Jaren later, maar bigger, better, prettiger. Al maanden hikte ik tegen ‘live gaan’ aan en in mijn hoofd moest er nog zoveel gebeuren. Iedere categorie moest minimaal vier artikelen hebben, ik zou uitgebreid teasen en aftellen, Instagram zou helemaal klaar zijn. Maar wanneer is goed goed genoeg? Wanneer is het af? Inzicht: nooit. En dus gebeurde het gisteren opeens: ik ging superdepuper mega ad hoc online en verklaarde pretparque voor geopend op social media. Blijkbaar was dat het moment. Immers: het hoeft nog niet perfect te zijn – en misschien ben ik gaandeweg vergeten wat er wél al is: een heel pretparque nondeju!

Daarom over dit parque: welkom, wat leuk dat je er bent. Dit is mijn online plekje van plezier. Dat klinkt wat erotisch. Is het niet. Dit is mijn pretplek, met plek voor entertainment, lifestyle en alles wat me inspireert. Dit is een klein parque’je, in het dichtgegroeide world wide woud. Een plekje niet per se bescheiden – hallo ik lig hierboven in een roze badpak op de grond –, en precies groot genoeg voor een korreltje zout. Het korreltje zout in een wereld vol hete pepers. Het korreltje zout dat soms lijkt te ontbreken in deze smaakloze wereld waar iedereen zichzelf zo serieus neemt. Want jeetje, wat zijn we met veel heethoofden hè.

Om die reden pretparque: het vrolijke tegengeluid. Met altijd een vleugje humor, een toefje sarcasme en een dot cynisme. Een plek waar jij naar toe gaat als je wel wat soelaas kunt gebruiken – bijvoorbeeld wanneer degene tegenover je in de trein zijn mondkapje afdoet om te hoesten. Of wanneer je beseft dat Britney Spears en Samantha ‘Oh oh Cherso’ de Jong akelig veel overeenkomsten hebben. De plek die je ’s avonds in bed nog even bezoekt, zodat je met een glimlach in slaap valt. Waar je afschakelt en een prettige tijd beleeft, al is het maar voor even.

Pretparque is zacht, vrolijk, grappig. Opgericht door mij, Lise Steegmans. Als freelance redacteur heb ik geschreven voor Grazia, Nouveau, Harper’s Bazaar, Elle, Flair en VIVA. Ik miste een plekje op het internet waar ik naar hartenlust kan schrijven over alles wat me interesseert. Waar ik leuke artikelen over de attracties van het leven kan schrijven. Van crypto tot C-sterren.

Dit is mijn parque. Voor jou. 24 uur per dag geopend. Pret je mee?