Netflix

De avonturen van JJ, Pope, Kiera en John B op de eilandengroep Outer Banks, die je kunt vergelijken met de Waddeneilanden maar dan met een mooiere zonsondergang, zijn een ware lockdownhit. We dromen niet alleen weg bij de 24-uurs golden hour, maar ook bij personages van de serie. Wie zou je willen zijn? En: welk personage ben je op basis van je sterrenbeeld?

Een prima afleiding was het, tijdens de intelligente lockdown eerder dit jaar (of was het vorig jaar?). Outer Banks op Netflix. De serie waarin de vier tieners Kiara, Pope, JJ en John B op zoek gaan naar het verloren goud aan boord van de gezonken Royal Merchant, een scheepswrak op een nader te bepalen locatie. Of de serie heel goed is, durf ik niet te beoordelen – tijdens een lockdown heb je toch plots andere principes dan in het normale leven. Maar je bent een binge watcher of je bent het niet, dus wie seizoen één heeft gekeken moet ook seizoen twee kijken.

En dat is zo fijn aan series als Outer Banks: je weet precies wat je kunt verwachten. Ook in het tweede seizoen heeft het brutale kwartet het goud nog altijd niet gevonden, worden Kiara, Pope, JJ en John B opgejaagd door steeds weer nieuwe vijanden, is iedere scène voorzien van een instagrammable gouden gloed en volgen de climaxen elkaar in hoog tempo op. And wanneer we say hoog tempo, bedoelen we ook hóóg tempo. En droomde je bij het eerste seizoen tijdens de lockdown nog weg bij de zonsondergang, het water en het riet, de zomerse huizen met veranda’s en steigers, de jet ski’s, de beach cruisers, de midzomerfeesten en de gekrulde bovenlip van Sarah Cameron. Nu dwalen je gedachten toch al snel af naar een kritischere kijk op de verhaallijnen. Máár! Series als Outer Banks, met toch een 7,6 op IMDB, zijn er voor vermaak, niet voor een grondige beoordeling. Dus dwaalde ik verder af en vroeg ik me af: welk karakter van Outer Banks zou je zijn op basis van je sterrenbeeld?

outer banks karakter sterrenbeeld

JJ, Pope, John B, Sarah en Kiera uit Outer Banks

Leeuw: Rafe Cameron

Laten we maar gelijk met de deur in huis vallen: ben je sterrenbeeld Leeuw, dan kom je het dichtst in de buurt bij Rafe Cameron. Toch wel de bad guy van de Outer Banks. Ja precies, het verwende, aan coke verslaafde broertje van Sarah. Dat baseer ik hier op: Leeuwen kunnen worden gezien als dominante, extraverte personen die er alles aan zullen doen om hun koninkrijk te beschermen. En wat doet Rafe? Die doet alles om zijn vader en zijn familie te beschermen. Plus, hij kan brullen als een Leeuw.

Maagd: Ward Cameron

Oef, dacht je alles gehad te hebben met Rafe, heb je zijn vader Ward nog. Ook geen kattenpis. Als je het mij vraagt is Ward een typische Maagd. Hij denkt altijd een stapje verder dan de rest, is strategisch, analytisch, georganiseerd en praktisch. Heb je een probleem? Ward heeft de oplossing. Klinkt sympathiek, maar wat ook typisch Maagd is: bij iedere oplossing vooral aan jezelf denken. En dat is wat Ward doet.

Weegschaal: Rose Cameron

Komen we bij Weegschaal. Dit sterrenbeeld kan zich goed meten aan Rose Cameron, de vrouw van Ward. Weegschalen zijn evenwichtige personen, die goed zijn in het bewaren van de rust. Waar anderen roekeloos te werk gaan – hallo Rafe – houdt Weegschaal een oogje in het zeil. Dat is ook wat Rose doet, maar misschien steeds net iets te laat…

outer banks karakter sterrenbeeld

Familie Cameron minus Sarah

Schorpioen: Topper Thornton

Tik op Google de zoekwoorden ‘sterrenbeeld Schorpioen kenmerken’ in en je komt uit op woorden als klasse, onweerstaanbaar, loyaal, intuïtief, vastbesloten en doelgericht. Met andere woorden: je bent een regelrechte topper. Haha.

Boogschutter: John B

Het zit John B echt niet mee. Eerst wordt zijn vader vermoord, dan hijzelf, en vervolgens wordt hij gearresteerd. Bovendien weet hij de beruchte lading goud te vinden, om het vervolgens ook weer kwijt te raken. Maar wat doet John B? Die blijft optimistisch. Hij laat zich niet kisten en blijft het avontuur en zijn vrijheid najagen. Classic Boogschutter.

Steenbok: Sheriff Shoupe

Misschien niet het spannendste karakter van de serie, wel een van de betere. En ik kan het weten, want ik ben Steenbok. En op Steenbokken kun je rekenen, al zeg ik het zelf. Wij zijn onafhankelijk, intelligent, vastberaden, gedisciplineerd, verantwoordelijk en betrouwbaar (maar niet altijd). Zo ook Sheriff Shoupe. Hij volgt zijn eigen morele kompas, dat toevallig overeenkomt met de regels uit het boekje.

Waterman: Big John Cameron

Oh oh Waterman. Jij idealist. Waterman is de Steve Jobs onder de sterrenbeelden. Watermannen geloven in de toekomst, hebben een vrije geest, en geloven in hun visies. In Outer Banks kom je dan al snel uit bij Big John. Hij is de man die de jacht op de schat van de Royal Merchant heeft durven openen.

Vissen: Wheezie Cameron

En het sterrenbeeld voor leukste karakter gaat naar… Vissen! Want Wheezie mag dan geen grote rol hebben, leuk is ze wel. Alles wat Wheezie doet is anderen helpen, zonder met anderen in conflict te raken. Want Wheezie denkt aan iedereen, is loyaal en erg geduldig. Nu ik het zo opschrijf besef ik: ik heb meer Wheezies nodig in mijn leven.

Ram: JJ

JJ, Ram. Ram, JJ. Potato potato. Impulsief, strijdlustig, volhardend, avontuurlijk en charismatisch.

Stier: Pope

Wanneer werkelijk alles tegen zit – en dat zit het in Outer Banks – hebben we altijd Pope nog. Hij is betrouwbaar, slim en loyaal. Oh en ook realistisch, waardoor hij zijn vrienden vaak uitdaagt om anders te denken. Helemaal Stier dus.

outer banks karakter sterrenbeeld

Kiera, JJ en Pope

Tweelingen: Sarah Cameron

Een beetje sneu maar wel waar: Sarah is de belichaming van het sterrenbeeld Tweelingen, dat staat voor dualiteit. Sarah is namelijk continu in tweestrijd. Kiest ze voor haar vader of voor Kiera, JJ, Pope en John B? Kiest ze voor the Kooks (de Patsers) of voor the Pogues (de Aalvissen)? Kiest ze voor Topper of voor John? Gelukkig voor Sarah kan ze zich goed aanpassen in iedere situatie, net als Tweelingen.

Kreeft: Kiera Carrera

Over Kreeften zeggen ze wel eens dat ze beschermend zijn. En als Kiera iets is, is het beschermend (en bloedmooi). Ze springt continu in de bres voor haar vrienden. En maar goed ook, want JJ, Pope en John B kunnen niet zonder haar. Boffen zij even dat Kiera zo’n sterke wil heeft en loyaal is.

En, valt jouw personage mee of juist tegen? Laat het gerust hieronder weten in de comments.

In de categorie Entertainpret lees je alles over de programma’s, series, films en documentaires die we graag kijken op televisie, Netflix, Prime en Videoland. We kijken naar ordinaire reality tv (wie niet), maar ook naar zoete koek als Virgin River. Heb je een kijktip? Laat het weten in de comments!