RTL

Covid19 gooide flink wat zandvlooien in het eten, maar op 29 augustus mogen we weer vanaf de bank complotjes smeden en eilandraden bijwonen. Dan begint – na een jaar afwezigheid – Expeditie Robinson 2021. Volgens hetzelfde recept, maar in een andere oven. Expeditie Robinson 2021 speelt zich af in een ander land, met niet een maar twéé afleveringen per week en en en de beste bonus: hier op pretparque lees je iedere week de leukste samenvatting. Ik presenteer u: Pretpeditie Robinson.

Van de casave en de wokpan tot de eilandraden en de proeven. Ik heb eigenlijk alles gemist aan Expeditie Robinson. Niets zo leuk als anderen zien sappelen, streven en strijden door zand, zee en zon terwijl ik op de bank zit met pinda’s en pizza. Daarom was het fijn geweest als Expeditie Robinson vorig jaar wél gewoon was doorgegaan, want toen zaten we met z’n allen op de bank met pizza en was er echt niets anders te doen. En zeg nou eerlijk, complotjes van een paar hongerige BN’ers op een verlaten eiland zijn leuker om naar te kijken dan complotjes van Willem Engel en Lange Frans. Toch?

Afijn. Nu mogen vijftien kandidaten in lockdown op ‘een ongerepte plek in Europa’. Vanwege corona geen Thailand of Filipijnen, maar Kroatië. En wat krijg je als je vanwege corona naar Kroatië moet? Kroana dus. Jawel, voor de gelegenheid dopen we deze natie om tot Kroana. En daar was het volgens Nicolette Kluijver ‘gruwelijk koud’. Oh jee, is Expeditie Robinson nog wel hetzelfde als de kandidaten in plaats van hitte en moesson moeten strijden tegen kou en vries? Is de expeditie nog wel hetzelfde als de kandidaten op het vasteland in plaats van op een eiland zitten? Ben je wel een echte Robinson als je niet de boom inklimt voor een kokosnoot?

Ook: wie ontpopt zich als de Soundos van dit seizoen? Doen er ook onbekende Nederlanders mee? Is er een duivelseiland? Wie houdt het hoofd koel onder de moordende zon? Wie eet er stiekem niet een maar twee banaantjes? Wie is de popiejopie influencer die gelijk op de voorgrond treedt? Je merkt het al: ik heb veel vragen. We weten niets, behalve dat de volgende kandidaten meedoen:

 1. Stefano Keizers
 2. Jasmine Sendar
 3. Jan van Halst
 4. Eva van de Wijdeven
 5. Défano Holwijn
 6. Annemiek Koekoek
 7. Britte Lagcher
 8. Robbert Rodenburg
 9. Dyantha Brooks
 10. John de Bever
 11. Sylvana IJsselmuiden
 12. René van Meurs
 13. Sterrin Smalbrugge
 14. Jasper Demollin
 15. Sandra Ysbrandy
 16. Dennis Schouten
 17. Sieneke
 18. Yuki Kempees

 

Pretpeditie Robinson

Oh en wat we ook weten. Vanaf 29 augustus is Expeditie Robinson 2021 iedere zondag om 20.00 uur en elke donderdag om 20.30 uur te zien bij RTL4. Vanaf de bank zal ik trouw kijken en op zaterdagochtend mijn bevindingen delen.  Wie moet zich zorgen maken? En wie kan wat mij betreft fluitend door naar de volgende ronde? Iedere zaterdag vanaf 10:00 uur lees je op pretparque.com de weeksamenvatting ofwel Pretpeditie Robinson. Omdat het weer kan.