Wie een beetje fan is van de Spice Girls, heeft net als ik de documentaire BECKHAM inmiddels afgekeken. Vier afleveringen er doorheen gejast, want já, zo leuk was deze kruisbestuiving tussen voetbal en de Spice Girls. Ook op Instagram en TikTok is men het erover eens: Posh & Becks komen goed uit de verf. Je zou gerust kunnen stellen dat deze docu honderd procent positief heeft bijgedragen aan hun imago, zelfs Maxim Hartman is óm. De enige die er niet zo goed van af komt… Dat is toch wel Brooklyn Beckham.

Met zijn 24 jaar is Brooklyn Beckham Beckham de oudste zoon van David en Victoria Beckham. Hij is dus ook het kind dat als peuter het meest is opgejaagd door de paparazzi, omdat zijn ouders tijdens zijn jonge jaren nog in Engeland woonden – op het hoogtepunt van beider carrière. Zijn jongere broers, Romeo en Cruz, en zijn zusje Harper zijn iets meer in de luwte opgegroeid.

Beelden van een jonge Brooklyn Beckham

Het zijn dan ook de beelden van een jonge Brooklyn die tijdens de documentaire het meest tot de verbeelding spreken. We zien een jonge Brooklyn trots bij zijn vader op de arm in een vol Old Trafford-stadion. We zien een bange Brooklyn op de achterbank in een auto omringd door paparazzi. En we zien een glimp van de Brooklyn-van-nu in de kookschuur (?) van zijn vader. Maar daar blijft het bij. Terwijl: het zou zo makkelijk zijn om wat meer van Brooklyn laten te zien, zeker in relatie tot zijn ouders.

Brooklyn zou bijvoorbeeld kunnen reflecteren op de beelden die we van hem zien. “Oh ja, dat was wel vet, met papa in dat stadion.” Of: “Ben ik blij dat mijn vader achter het stuur zat toen we gevolgd werden door de paps.” Maar de jongen komt amper in beeld. En vooruit, dan kan een afspraak zijn tussen Posh & Becks en hun kinderen… Maar opvallend is het wel.

Nicola Peltz

Zeker als je je bedenkt dat sinds zijn huwelijk met Nicola Peltz er tal van geruchten rond gaan dat Brooklyn in de clinch ligt met zijn ouders. Dan was dit hét moment geweest om die geruchten te ontkrachten, maar die kans heeft hij laten liggen. Zo laat zijn vrouw Nicola ook veel kansen liggen: ze draagt nooit kleding van haar schoonmoeder’s merk, écht nooit. En toen ze schoonpapa David Beckham op Instagram feliciteerde met zijn documentaire, deed ze dat vooral met kinky foto’s van zichzelf. Mocht je vandaag tijd over hebben: neem een kijkje in de comments en je ziet dat dit meer mensen opvalt.

Realityshow Brooklyn Beckham en Nicola Peltz

Nu Beckham een groot succes is gebleken, ziet ook Netflix hoe waardevol deze familie is. Om die reden zou de streamingdienst een realityshow willen starten met Brooklyn en Nicola. Daar staan Brooklyn en Nicola wel voor open, zo schrijven verschillende Britse media. Zij willen “hun eigen visie tot leven brengen” en zichzelf willen neerzetten als merk – nét als Posh en Becks.

Dan lijkt het mij toch iets handiger als Brooklyn en Nicola wat meer affectie tonen richting David en Victoria – al is het voor de bühne. En mocht Netflix waarde hechten aan mijn mening: dan toch liever een hele lange documentaire over de Spice Girls, is dat een goed idee?